БлогПровалът на Софка – успех за цяла България

Провалът на Софка – успех за цяла България
Eurovizion 2012

Това, че представлява България не я прави стойностен изпълнител… и още по-малко Българка.

От името на всички Българи, които се гордеят с Българската си идентичност, с хилядолетната ни култура и вековни традиции, благодаря на нашите приятели в Европа и на всички европейци, които казаха недвусмислено „НЕ” на циганката Софка Маринова, която представи страната ни на европейския музикален конкурс „Евровизия” в Баку.

Избирането на тази изпълнителка от самото начало беше несправедливост към всички талантливи Български певци. Но освен музикален проблем, нейното участие имаше и политическо измерение.
Десетки хиляди цигани надделяха над останалите Българи и изпратиха представител от своя етнос в Европа, но тяхната кауза се провали. Днес ние сме спокойни, че вече не сме сами и имаме съюзници в цивилизования свят в битката ни да оцелеем като народ!

От свое име, и от името на моите съратници, както и от името на всички Българи с национална гордост, заявявам че в наше лице Европа има приятели, които не са безразлични към съдбата на европейската цивилизация.
Застъпниците на мултикултурния модел са силен и опасен противник, но днешната ни победа ми дава надежда, че не всичко е загубено и накрая ние ще победим!

25 май 2012 г.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .