Блог„Патриотичният фронт“ – поредния политически урод

„Патриотичният фронт“ – поредния политически урод

DSC03757Интервю на Еми Мариянска, в-к „Шоу“ – 20 октомври 2014

- Г-н Расате, какво правителство ни очаква от ваша гледна точка?

Смятам, че следващото правителство каквото и да е то, няма да се различава много по съдържание и качество от предходните, които катастрофираха България. Не знам кои ще ни управляват, но знам, че живота на живеещите в България ще става все по-труден и несигурен. От друга страна всеки народ си е заслужил управниците. Така става, когато оставяме цигани, малоумници, купени гласове и партийни малцинства определят съдбата ни.

- Нахлухте в ЦИК. Имате ли конкретни и драстични примери за нарушения в изборния ден?

Окупирахме ЦИК, защото бяхме принудени да сторим това. Забраниха предизборния ни клип, защото в един кадър имало дете с Българското знаме. Ами нормално, какво да има? Негър с турското знаме ли? Същевременно клипа на ДПС се въртеше по всички електронни медии. Пуснахме сигнал, но те отказаха да вземат равнопоставено решение. Държането им беше нагло и някой трябваше да ги срита, за да си свършат работата. В крайна сметка под натиска ни ЦИК забрани клипа на ДПС. Доволни сме, защото получихме морално удовлетворение.
Колкото до гласуването – тук и там ни липсват гласове, в които сме сигурни, но за жалост и с тях резултата ни нямаше да е задоволителен.

- На какво отдавате това?

Българина няма политическа култура. Огромна част от избирателите не гласуват „ЗА”, а пускат гласа си „СРЕЩУ”. Но това не е избор. От подобно гласуване губят добрите идеи, губим всички ние, защото не избираме нещо ново и качествено. Така от избиратели хората се превръщат във фигуранти, защото не печели по-добрия, а по-малкото зло, което всъщност самите те са легитимирали!
Това разбира се, става възможно, защото повечето не познават кандидатите и още по-малко политическата програма и намерения на партията, за която гласуват. Ако бяха запознати с тях, щяха да разберат, че няма по-малко зло!

- В Интернет се разхожда един тв клип, който нашироко се коментира от хората – в него Лютви Местан и други водачи на ДПС говорят на турски и патетично апелират за нещо, което ние не разбираме. А става въпрос за избори в България, все пак…

България отдавна не е държава, а само територия. Нима се учудваш, че се случват подобни неща? Чудя се само, какво още трябва да се случи, за да си отворят хората очите. Докога ще гласуват за партиите на прехода, които ни докараха дотук?
Колкото до ЦИК – ами нормално е да не се сезират, да не накажат ДПС. Та нали всичи там са пратени по партиини квоти и се придържат повече към партиините директиви, отколкото към закона. Отношението им към ДПС е като към бивши или бъдещи коалиционни партньори. Е, как очаквате да вземат мерки тогава.

- От кого ядоха „кюфтета” ромите на тези избори?

Всички раздаваха „кюфтета” по един или друг начин. Включително и т.н. националисти от Атака и Патриотичния фронт… За мен е по-скоро проблем, че вече и Българи продават гласа си.

- Какво знаете за кървавите ромски свади в Петрич и Ихтиман. Доколкото разбрах, в Ихтиман жандармерията даже се страхувала да влезе в тоя квартал, а убитият е омразен лихвар…В Петрич пък става въпрос за криминоген с име-прякор, от когото треперят…Повече от вас?

От нас циганите като цяло не е нужно да се страхуват. Днес в България всички, без оглед на етноса или религията, живеят недобре. Кой е виновен за това?Ние ли? Не мисля, защото аз не съм управлявал, значи нямам вина.
Ние сме националисти и искаме спокойна и подредена държава. Вярно, че ако управляваме България преди всичко добре ще бъде за Българите, но и на циганите няма да е зле. Отново ще има работа за всички, които искат да работят. Трябва да се страхуват само онези, които не искат да работят, а са свикнали да лежат на социални и да живеят от кражби.

- Преди време отхвърлиха искането ви за гражданска гвардия, а очевидно силите на полицията не са достатъчни да се справят с безчинствата на самозвани „терористи” по места…Когато се намесите пък излизате виновни. Неведнъж ви биха и вас…Какво мислите за всичко това и има ли изход?

Политиците, които управляват България нехаят за проблемите на живеещите в България. Те не се интересуват кое е добро, и кое лошо за народа и страната ни. Така стана и с Националната гвардия, която предложихме да се създаде още през 2007 година. Тогава срещу идеята за гражданска национална гвардия се обявиха от всички политически партии, вкл. от Атака и ВМРО. Ако тогава държавата или т.н. патриоти бяха подкрепили идеята ни вместо да я осъждат, днес щяхме да имаме една действаща структура, която да помага на Гражданска защита при наводненията и на полицията при размирици.

- Какви са основните причини, поради които поискахте бежанците в България да живеят в затворени лагери?

Първо ние изобщо не искаме т.н. бежанци в България. Повечето са обикновени икономически емигранти, а ние сме бедна държава и не можем да си позволим да храним всеки, който е решил да мине границата ни нелегално. Съчувствам на онези, които бягат от войната в Сирия, но не ние сме причината там да воюват, нали? Ами нека помогнат онези, които запалиха конфликта там, а и онези които имат финансова възможност за това. Да не говорим, че една малка част от нелегалните идват от Сирия. Другата по-голяма част идват от Афганистан, Африка и т.н.
У нас държавата не може да се грижи за своите граждани, камо ли за чужди. Оставени без надзор и прехрана тези хора се превръщат в проблем, стават опасни. Виждате, че вече има множество конфликти между част от пришълците и местни.

- Има ли бъдеще национализмът у нас? Не си ли остават разединени – има ли шанс да създадат коалиция със здрави принципи, а не уклон към фашистки идеи, както е при някои?

Национализмът у нас не случайно е разединен. Такъв е замисъла на онези, които дърпат конците.Формулата е „Разделяй и владей”. За да си осигурят спокойствие създават няколко „националистически” партии, които си поделят патриотичния вот. Така объркват избирателя, патриотичните гласове не се събира от една партия, да кажем нашата, а се се разпределя между всички „националистически” партии. След време някой се усеща, че Атака са менте, но на хоризонта вече се е появил „Патриотичния фронт“, който обира разочарованите. И така, докато историята не се повтори с тях.
През това време ние се блъскаме, но не можем да изпъкнем отчетливо, защото всички онези имат достатъчно пари да се рекламират, а ние нямаме.

- Доближава ли се „Патриотичен фронт” до идеите на национализма, според вас?

Доближават се, но на думи. Вижте кои са се събрали там. Все отпадъци от разни партии, които не могат да се класират сами. Павел Чернев, който обиколи шест партии, една от които циганската Партия на хората от народа, чиито лидер сега е от ДПС. Чернев беше и в листите на партията на Слави Бинев барабар със сепаратиста помак Ефрем Молов. Сега и Бинев, който уж беше остро срещу ГЕРБ е в тази коалиция и… преговарят с Бойко Борисов. Там е и Димитър Стоянов, който се отрече от баща си преди години, а след това и от доведения си баща Волен… Там са от ВМРО на Каракачанов, които се пишат антисистемни, но в годините проституираха с Костов, Ковачки, Мозер, Софиянски, Любен Дилов и последно с Бареков, които се облажваха от тази система… За капак там е и пловдивското ВМРО, с което горните не можаха да си разделят имотите и парите, та се наложи да се изпокарат. Е, кажете ми Вие, какъв е този гювеч?
За мен „Патриотичния фронт“ е поредния политически урод прикрит зад маската на патриотизма.

- В много от националистическите формации има открити ксенофоби. Наскоро Димитър Николов нарече наша героиня афроевропейка „една маймуна” и ни потърси сметка, че сме я интервюирали…Какво мислите за тези крайни прояви на расизъм?

Смятам, че имате право да интервюирате, който желаете. Друг въпрос е, че и на мен не ми допада всеки ден да гледам по улиците и по телевизията негри, цигани, педали и лезбии.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .