БлогЗаконът на Линч – алтернатива на беззаконието

Законът на Линч – алтернатива на беззаконието

frog news webВече трети ден разни „капацитети“ дават компетентни мнения какъв бил проблемът в Гърмен – бил политически, бил битов и не знам си още какъв. Дъвчат, дъвчат и все бягат от това да назоват нещата с истинските им имена. Бягат, защото ако го направят ще трябва да признаят, че мултикултурния им модел не работи.

Истината обаче е очевидна – независимо, че сблъсъкът е на битова основа, конфликта в Гърмен е етнически! От едната страна стоят цигани, от другата – Българи. Това е факт. Битът на едните е първобитен, на другите – по-цивилизован. Две различни общества се срещат и не могат да се спогодят, защото имат коренно различни разбирания за живота, за личната отговорност, пък ако щеш и за държавата и света изобщо.

Поради бездействието на общинската администрация, на централното управление, на парламента и т.н. институции, циганите са придобили чувство за безнаказаност и считат, че всичко им е позволено, защото са защитен вид. Днес за всеки Българин е очевидно, че държавата е абдикирала от своите задължения. Гражданите са оставени на произвола на съдбата, докато политиците разграбват последните остатъци от държавната баница.
И въпреки, че е ясно къде е коренът на проблема, пак се намират хора, които да питат: „Какво да правим, как да избегнем конфликти като този в Гърмен“.

Нима не е очевидно, че през последните 25 години у нас властват беззаконието и двойния стандарт. За едни държавата е майка, а за други мащеха. Нима не е очевидно, че циганите са малцинство с права, а Българите мнозинство само със задължения?!

Е, добре де, ще каже някой – щом като причините са ясни, защо нищо не се прави по въпроса?! Ами не се прави, защото днес България се управлява от мекотели послушковци и майкопродавци. Едните нямат кураж да променят, а на другите така им е добре, защото в мътна вода рибата се лови най-добре.

Впрочем тук е мястото да кажем, че проблемът с циганите всъщност е второстепенен, защото основния ни проблем е липсата на държавност. Всички неуредици и трудности, които съпътстват живота ни в тази страна са всъщност следствие от тази крещяща липса на държава!

Ето защо, ако искаме да се справим с циганския терор трябва да възстановим авторитета на държавата. Трябва да върнем страха на циганина от наказание, когато нарушава закона.

Подобна промяна в политиката, обаче може да се подхване само от нова политическа класа, но за жалост старата номенклатура няма намерение да се оттегля.
Даже напротив, тя се възпроизвежда, за да продължи грабежа и чрез следващото поколение негодници, които се подготвят предвидливо в партийните централи.

От казаното, извода се натрапва от само себе си – нужна е спешна чистка, която да измете старата номенклатура. В противен случай отиваме към катастрофа, към варианти близки до Косово, Сараево, Донбас…

Крайно време е да се премахнат всички привилегии на малцинствата, за да има равнопоставеност пред закона,  и второ – ЗАКОНЪТ трябва да се стовари с цялата си тежест върху всеки, които нарушава правилата, бил той циганин или Българин, политик или обикновен гражданин.

В частност за Гърмен, изказването на кметицата Минка Капитанова, че не може да събори незаконните постройки на циганите, защото нямало къде да ги подслони, не звучи убедително. Когато Българин си построи незаконно етаж към къщата или пристройка към нея, общината изпраща предписание за събаряне, и ако то не се изпълни се изпраща фирма, без някой да го е грижа дали семейството има къде да живее.

Факт е, че у нас се мери с двоен аршин, според който циганите са облагодетелствани, тъй като се знае, че те действат на стаден принцип. Когато общината отиде да бутне някоя циганска къща, излиза цялото гето, а това вече е проблем, защото кметът трябва да получи техните Х на брой гласове. И за да не си усложняват живота предпочитат да не ги закачат… Ето така циганските катуни никнат като гъби или необезпокоявано се разрастват.

Гърмен не е първият случай. Проблем с циганите имаше и в Катуница, и в Захарна фабрика… ще има и в бъдеще в цялата страна,

Българите сме търпелив народ, но един ден някой ще вземе закона в свои ръце. Днес патрул, утре опълчение, а ако държавата продължи да си затваря очите за проблема, вдругиден ще има линч*.

В общество без държава, спасението на хората е само в техните собствени ръце.

Коментара можете да прочетете и ТУК:
http://frognews.bg/news_91874/Rasate-za-Frog-Triabva-ni-Zakona-na-Linch!/

–––––––––––
*Линчуване – извънсъдебно правораздаване, особено популярно в близкото минало в старите демокрации Великобритания и САЩ.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .