БлогСкандал пред Областната управа във Варна

Скандал пред Областната управа във Варна

Тази сутрин общинският съветник Костадин Костадинов, членове на Съюз на Българите «НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО» и граждани са били блъскани от цивилни и униформени полицай, и обиждани от Областния управител Иван Великов.

Това е станало, след като протестиращите са се опитали да влязат в Областната управа във Варна и да поискат оставката на Областния управител, заради решението му да обжалва сесията на Общинския съвет, в която беше взето решение за преименуване на 215 имена на местности с турски имена.

Иван Великов определил събралите се като „лумпени” и казал, че не го интересува тяхното мнение, поискал да бъдат арестувани и отказал да се срещне с тях, защото бил „назначен от правителството”.

В крайна сметка в сградата на Областната управа бил допуснат само Костадин Костадинов, който му поискал оставката.
Протестиращите казаха, че ще започнат кампания в защита на решението за преименуване на топонимите с турски имена.

Настървението, с която определени лица се опитват да запазят старите турски имена на местности около Варна, показва за какво бъдеще на България ратуват политиците ни.

Намерението на тези и на предишните управляващи е да превърнат страната ни в турска провинция. Продажници като Иван Великов нямат място в управлението на България и всички средства, за да бъдат изхвърлени оттам са оправдани. Все пак суверен сме ние народът, а не някакви самозабравили се местни феодали.

За пръв път беше гласувано за промяна на турските имена на местности край Варна при управлението на ГЕРБ, но предложението не беше прието. Тогава на среща между министър-председателите на Република България и Република Турция, Реджеп Ердоган изказа мнение, че подобно решение щяло да накърни интересите на Турция и поиска от Бойко Борисов да окаже въздействие на общинските съветници от неговата партия.

Според активисти на НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО, желанието за прегласуване на решението насрочено за 8 януари, цели да спечели време, през което да се окаже отново натиск върху общинските съветници.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .