Блог„Атака“ – ненужният урод на национализма

„Атака“ – ненужният урод на национализма

Началото на миналата годината започна с протести. Гражданското общество се събуди и хиляди Българи излязоха на улицата с искания за промяна. През февруари ’13 г. конкретен повод за народното недоволство бяха завишените сметки за отопление, но скоро протестите прераснаха в бунт срещу монополите и политическата класа.
Без особено желание, но притиснати от уличния натиск, правителството на Бойко Борисов подаде оставка. Напрежението постепенно спадна и хората се прибраха по домовете си. Затишието не продължи дълго, защото през лятото Българите отново се вдигнаха. Този път народния гняв беше провокиран от назначаването на Делян Пеевски, депутат от ДПС, за председател на ДАНС.

В основата на тази скандална провокация към Българското общество стояха БСП и ДПС, но тя стана възможна благодарение на подкрепата на ПП „Атака”, ръководена еднолично от нейния председател, Волен Сидеров.
По тази причина и народното недоволството се насочи не само към БСП и ДПС, но и към техния поддръжник Сидеров.
Протестиращите се обявиха срещу тази нова тройна коалиция и чрез мирни протести потърсиха сметка на политиците за тяхното безотговорно поведение и предателство.
Онова, което последва учуди мнозина, но не и онези, които познават истинската същност на псевдонационалиста Сидеров.
Окрилен и облагодетелстван от властта, с която неочаквано се сдоби, Волен Сидеров показа истинското си лице в цялата му комичност и уродливост!

dolen s masaДен след ден, месец след месец този човек скандализира обществеността не само с предателството към своите избиратели, но и с арогантното си поведение. Скандалите, ругатни и побоища са само част от репертоара на Сидеров срещу граждани, полиция и журналисти. През последните месеци той доказа, че няма никакви задръжки и не зачита никакви норми считайки, че е над законите в България.

С наближаването на изборите поведението му стана все по-неприемливо, ненормално, скандално, неБългарско и в крайна сметка излагащо всички, които се определят като националисти и патриоти.
Въпреки очевидното предателство на Сидеров към Българщината, патриотизма и собствените му избиратели, медиите продължават в своите издания да представят „Атака” като националистическа партия, а лидера й като националист.
Ние, от Съюз на Българите <НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО> смятаме, че това е неправилно и приканваме журналистите да вземат под внимание нашето несъгласие и съображения.

АТАКА – ненужният урод на национaлизма

Вярно е, че години наред Сидеров се представя за националист и донякъде успешно заблуди както медиите, така и една част от избирателите, които изповядват национално-патриотични идеи, но в своята същност „Атака” винаги е била партия, която е в услуга на политическото статукво и обслужва неБългарски интереси.
Ярко доказателство за горното твърдение е биографията на Волен Сидеров, който през годините на демократичния преход се позиционираше ту в една, ту в друга политическа партия, които принципно имаха коренно противоположни виждания за политическото и обществено устройство на държавата.

И ако в годините назад тези му „забежки” в различни посоки оставаха без особено внимание, то в сегашния остър конфликт между граждани и властимащи, действията на Сидеров разкриха истинското му лице.
И ако хиляди Българи за пореден път са измамени и разочаровани, ние Българските националисти се чувстваме омърсени и отвратени от поведението на Волен Сидеров, защото петното, което той хвърля е не  върху „Атака”, а върху цялата национално-патриотична идея!

Партия „Атака“ е креатура на олигархичната политико-икономическа мафия, която е виновна за катастрофалното положение, в която се намираме днес!
Тази мафия 24 години с всички средства възпрепятства създаването на реална опозиция и умело се възползва от политически субекти подобни на „Атака”, за да задържи властта за себе си.
За годините на своето съществуване, политическа партия „Атака“ е била в коалиция в националната и местна власт с разнородни политически субекти, застъпващи несъвместими с национализма идеи. Като се започне от „либерални“, „псевдосоциалистически“, „дясно консервативни“ и се стигне до „етнически” в лицето на ДПС.

В международен план имаше период, когато Сидеров търсеше легитимация в Европа чрез Европейската народна партия, която е най-голямата европейска партия с дясно-центристка либерална идеология.
ЕНП изповядва консервативни неолиберални капиталистически идеи и е основен радетел на мултикултурализма в Европа. Всеки един от тези фундаменти е в разрез с традиционния национално-патриотичен мироглед и идеята за Европа на нациите. Това показва, че партия „Атака“ не подбира партньорите си идейно и търсеше политическа легитимация на международно ниво от хора, който не само не изповядват принципите на национализма, но и приемат подобни идеи като вредни.

bojko i dolenВ националния парламент, „Атака“ неофициално беше цели две години в коалиция с управляващата партия ГЕРБ, която официално е „ЗА” приемането на Турция в Европейския съюз. Сидеров наричаше подкрепата си за Бойко Борисов „безрезервна“, макар и днес да има съмнения, че тази „безрезервна” подкрепа е била добре подплатена.
В новия парламент, чрез похвати с кворума и оспорване правото на гражданите на протест, „Атака” подкрепя правителството на БСП и ДПС или казано по-точно – „Атака” е част от новата Тройна коалиция, между етническата партия ДПС и неолибералната „лява” партия БСП.

Тук е мястото да отбележим, че именно „Атака“ предостави решаващия глас, с който гарантира кворума за създаване на новото правителство и избора на Делян Пеевски от ДПС за шеф на ДАНС.
Въпреки, че това изкара хиляди на улицата, Сидеров първоначално мълчеше, а малко след това се обяви против протестиращите, наричайки ги „курви“, „слуги на Бойко“ и „платени провокатори“, като допълни, че Пеевски заслужавал време, за да се докаже като професионалист!?

Тази му дистанция от позициите на гражданското общество, развяло Българските знамена, показа, че Сидеров си е избрал антиБългарската страна в предстоящата битка за България.

Сидеров се обяви и против справедливите искания за промяна на изборния закон и насрочване на нови избори по нови правила! Този „патриот” говореше за смяна на сгрешения модел на прехода, но реално подкрепя с всичките си действия старите играчи. Оказва се, че този човек също играе роля и реално не иска промяна на правилата, защото сегашните го устройват идеално!

Предвид казаното до тук, крайно неуместно е медиите да представят лицето ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ като патриот и националист.
Всеки, който претендира да бъде радетел за добруването на България трябва да бъде пример за подражание, а не жалка карикатура, търсеща внимание и лично облагодетелстване.

 volen-siderov-i-grupa-atakisti-spqt-za-220-lv-na-vecher-v-sozopol-159995

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .