БлогКогато редниците станат „генерали“

Когато редниците станат „генерали“

Повече от седмица вече Павел Чернев и неговото протеже Симеон Костадинов обикалят медиите и разказват, че събирали доброволци, които щели да заминават за Украйна да защитават Българското малцинство.
Честно казано не ми е ясно как, от кого и с какво въпросните  доброволци ще защитават сънародниците ни и затова продължавах да следя интервютата им, барем някой журналист се сети да ги попита, та и ние зрителите да разберем. Слушах, и макар, че освен общи приказки и глупости друго не чувах, твърдо бях решил да не давам гласност на мнението ми за това поредно медийно словоблудство.

Така смятах до онази сутрин, когато за нещастие на спокойствието ми пуснах телевизора и кого да видя… Отново тези двамата, които не спираха да дрънкат измислица след измислица. Разговора общо взето беше ала-бала и се въртеше около вече многократно предъвканите измислици за несъществуващите командоси на тандема Чернев-Костадинов .
Тук ще припомня на лековерните журналисти, че преди година и нещо бившия депутат от „Атака” Чернев, отново търсеше медийно внимание и заяви, че събирал четници, които щял да праща в Косово. По план Българските четници трябваше да воюват рамо до рамо с някакви сръбски радикали, които впрочем имат претенции и върху Български земи. Разбира се, тогава доброволци не се пратиха, както и сега няма да се пратят такива в Украйна. Защо ли? Ами, по две причини.
Първата е, че няма толкова тъпи националисти, които да се вържат на подобна глупост – да ходят на майната си, за да защитават нечий чужд интерес! Да оставим настрана, че целия този напън да помагаме на сърби и не знам си още кой се случва във време, когато у нас имахме и все още имаме свой национални проблеми за решаване!
Втората причина, обаче е по-непреодолима от това да се намерят 2-3 идиота. И тя е, че зад двамата баш националисти, радетели повече за славянството и православните ни „братя” сърби и руснаци, отколкото за Българските национални интереси, не стои НИКОЙ! И като казвам никой, имам предвид наистина никой.
От друга страна, обаче това може да не е толкова важно, защото знаем, че „И сам войнът е войн”…, а в случая имаме цели двама!

Да нямаш приятели е тъжно, но когато за кратко време си обиколил всички възможни националистически формации (а Чернев също и някой антинационалистически, като помашката партия на Ефрем Моллов), става и доста показателно за какви хора говорим. В тази връзка се сещам, че някой беше казал: да имаш един приятел е цяло богатство. Колко е тъжно това, защото по тази логика излиза, че Чернев и Симеон са истински бедняци! Но да се върнем на темата…

Та тези двамата, които си правеха реклама, защото за друго не ги бива, всъщност плъзгаха Българския национализъм в погрешна посока. С приказките си за пореден път настройваха Българските националисти и обществеността като цяло, срещу украинските националисти. Двамата измислени герой, които бяха отритнати от всички формации, в които са били, „авторитетно” нареждаха националистите от Майдана, наричаха ги сопаджий и платени провокатори!?
Така за пореден път хора, които имат куража да воюват истински, а не само на думи, бяха критикувани и обиждани от някакви псевдонационалистически медийни карикатури!
Подобно нахалство винаги ме е възмущавало и ме е провокирало да бъда искрен, заради което не съм харесван от многобройните маргинали в тези среди.

Но предаването си течеше и към финала Симеончо, новоизлюпения националистически лидер, с обиграно нахалство заяви, че даже вече имали наблюдатели в Крим!? Остави това, ами се готвели да заминават и те самите… Е, това вече беше върха.

Не, извинете, върха беше, когато за по-голяма тежест пред онези, които не го познават, Костадинов, който няма един трудов ден и съответно никакви доходи потвърди, че щели сами да си финансират отиването и престоя в Крим…

За да бъдеш наблюдател или омиротворител в размирен район се иска, ако не да си професионално подготвен, то поне да си в добра физическа форма. Не знам къде е служил Чернев като войник, но сега определено не е във форма, защото се е превърнал, а може и винаги да е бил, както се казва на жаргон, в торба с лайна.
За колегата му Костадинов пък се говори, че бил изклинчил службата в Българската армия, защото го уволнили поради „психическо разтройство”… Та гледам ги тези двамата – дебелия и разстроения, и не мога да повярвам, че една от водещите телевизии в България дава медийно време на някакви доказани въздухари да разтягат врели-некипели. Защо се случва това и кой има полза от показването на подобни субекти? Точен отговор не мога да дам, но със сигурност намеренията на господарите им не са чисти…

След като на екрана под физиономията на Чернев се появи някаква информация за свинския грип реших, че е време да превключа канала. Натискам копчето и отивам в Бтв. Ужас! На екрана се изтъпанчи мазната кришнарска физиономия на толераста Асен Генов, представен като „блогър”. Е..си майката, не се издържа. Изключих телевизора и седнах да закусвам. Да, ама от скука или с надеждата да попадна на нещо интересно след малко пуснах отново на БТв.
За моя радост Чернев и неговата половинка вече ги нямаше и предстоеше едно по-интересно предаване със следващата радикална група БГ националисти.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .