БлогБХК се обяви срещу филм за кап. Списаревски

БХК се обяви срещу филм за кап. Списаревски

На 15 октомври (вторник), в Дома на киното беше представен филмът „В търсене на Списаревски“. Залата беше препълнена, а пред киното имаше още желаещи, които искаха да влязат.

По един нетрадиционен начин режисьора Адела Пеева изследва личността и подвига на капитан Димитър Списаревски. Показани са различни гледни точки, с много от които не съм съгласен, но в крайна сметка тяхната несъстоятелност утвърждава още повече образа на Списаревски, като велик Българин.

След края на филма препълнената зала избухна в овации.

На друго мнение, обаче са представящите се за застъпници на човешките права, народни врагове и дегенерати от Българския хелзинкски комитет. Верни на своята помиярска същност и на антинационалната си дейност, тези безродници са решили да подхванат поредната си срамна кампания. Според представители на БХК филма на Адела Пеева, „В търсене на Списаревски”, бил расистки, дискриминационен и прожектирането му трябвало да бъде спряно и са обявили намерението си да възпрепятстват прожекциите.

Дотук нищо ново. Но през последните месеци България се промени. Трябва да се променим и ние, националистите! Сигурен съм, че въпреки своите различия всички ние, които се прекланяме пред подвига на Списаревски, ще загърбим разединението си и този път заедно ще защитим филма, а с това и паметта на великия Българин – капитан Димитър Списаревски.

Повече за филма можете да видите тук:  http://www.spaich.net/bg/

 

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .