БлогВНИМАНИЕ, започва нов предизборен „ЛОВ НА ВЕЩИЦИ”

ВНИМАНИЕ, започва нов предизборен „ЛОВ НА ВЕЩИЦИ”

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И МЕДИИ

Преди два дни в Сандански избухна бомба. Тежко пострадал е Малин Илиев, кандидат за общински съветник от партия „Евророма”.

В събота сутринта, като заподозрени по случая са били задържани 23-годишния Николай Йовев и още трима младежи между 19 и 21 години. Единственото основание за задържането им е, че са познати като активни националисти, които неведнъж са участвали в различни протести и демонстрации. Това, както и факта, че жертвата е циганин, прави четиримата младежи потенциално удобни като изкупителни жертви. До момента задържането им се крие от обществеността и медиите!

Обръщам внимание, че само минути след атентата полицейският началник на Благоевград, макар че не би могъл да има информация за причините и извършителя, побърза да оповести една версия, която медиите превърнаха в единствена! Според нея 58-годишният Илиев минавал случайно пред кафе-клуба на „Евророма” и видял пакет. От любопитство мъжът вдигнал пакета и това предизвикало експлозия.
Малко по-късно лидерът на партия „Евророма” внесе леки корекции в тази версия основаваща се единствено на предположения. Той уточни, че пострадалият всъщност не е случаен минувач, а кандидата за общински съветник от листата на „Евророма”, Малин Илиев, който идвал да прави кафе на хората в района. Кънчев поясни още, че бомбата не била пакет, а „съмнителна чанта”. Разминаванията, обаче не спират до тук – според едната версия пакетът/чанта бил на земята, а според друга висели закачени на дръжката на вратата…

Лично министърът на вътрешните работи се изказа, че „колегите от Областната дирекция на МВР в Благоевград и Районното полицейско управление в Сандански ще разкрият извършителите“. Откъде министър Цветанов знае, че колко души са замесени в бомбения взрив?

Висш полицейски служител, пожелал анонимност, споделя, че е „отгоре е наредено, някой от четиримата да го отнесе.“ Подобни коментари и правораздавателни действия от страна на изключително високопоставени служители на реда са крайно обезпокоителни за държава, членка на ЕС.

Особено обезпокоителна е също и информацията, че циганите от Сандански издирват родителите на задържаните младежи и вече публично заплашват, че ще запалят къщите им и ще ги убият.
В общ интерес е подобни изтъпления да се избегнат, защото, ако пострада и един Българин, това ще доведе до наши ответни действия.

Български граждани,

За пореден път сме свидетели на некомпетентност и произвол! Този път обект на репресии и недоказани обвинения са подложени четирима Български младежи, чиято единствена вина е, че са патриоти и обичат своята Родина.

Опасявам се, че в съзвучие с международната истерия около атентата в Осло, както и разкритата „кафява” терористична група в Германия, управляващите у нас ще използват взрива в Сандански за своите политически цели.

Въпреки, че отдавна съм се уверил, че България НЕ е правова държава се надявам, че Българската общественост няма да допусне невинни хора да бъдат тихомълком арестувани, а след това показно обвинени и осъдени за нещо, което НЕ са извършили!

Апелирам към свободната журналистика, да оповести случващото се, а ние приятелите и съмишленици на Николай, Сашо, Стоян и Васил да се организираме в тяхна защита.
През последните години действията на управляващите ясно показаха, че никой не може да бъде спокоен и равнодушен към случващото се, защото утре той може да бъде следващият набеден престъпник или терорист.

1 юли 2012, гр. София

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .