БлогУкраинските националисти не са платени терористи

Украинските националисти не са платени терористи

„ДА” – НА НАЦИОНАЛИЗМА, „НЕ” – НА ЛИБЕРАЛИТЕ

Декларация на СЪЮЗ НА БЪЛГАРИТЕ <НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО> за кризата в Украйна

<НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО> е националистическа организация със социалистическа икономическа ориентация, и като такава не можем да наблюдаваме неутрално събитията в Република Украйна.

Нашето виждане относно случващото се там се определя от безкомпромисната ни позиция да подкрепяме всеки справедлив стремеж към свобода и независимост. Ето защо и сега, ние от <НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО> приветстваме борбата на украинския народ за политическа независимост и икономическо благоденствие.

Като Българи за нас революцията в Украйна е разбираема, тъй като и ние повече от 20 години живеем в царството на хаоса, на беззаконието и страната ни се управлява от нагли, алчни и безскрупулни политици.
Като националисти, обаче за нас революцията в Украйна е нещо много повече – тя е пример за подражание, защото ни показа как трябва да се воюва за права и свободи. Събитията в Киев ни вдъхват самочувствие и увереност, че нашето време наближава, защото за пръв път след края на Втората световна война не някой друг, а националисти стояха в първите редици и изнесоха основната тежест в уличните битки.

Тук е мястото да поздравим нашите идеологически братя – украинските националисти, за силата и решителността, с които посрещнаха числено и материално превъзхождащия ги противник.

За нас е абсолютно неприемливо самоотвержените защитниците на Майдана да бъдат определяни като престъпници и терористи!

Политическия съвет на <НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО> категорично осъжда вмешателството на трети страни във вътрешните работи на република Украйна, независимо дали това са САЩ, Русия, ЕС или друга страна.

Всички опити на определени политико-икономически кръгове да спекулират с обстановката и да подклаждат напрежение в украинското общество, да настройват отделни социални общности една срещу друга, възползвайки се от етническите, религиозните, националните, институционалните и социалните различия между тях, е престъпление срещу човечеството, престъпление спрямо идеалите на Майдана и саможертвата на неговите най-предани защитници.

Въпреки привидната добронамереност на някой международни сили, крайна им цел е всъщност превръщането на Украйна в колония.

Вярваме, че истинските идеалисти ратуващи за украинските национални интереси са украинските националисти, а не чуждестранните „доброжелатели” и финансираните от тях либерали. Благоденствието на Украйна е възможно само чрез безкористното отстояването на националната й независимост, а не в залитането на Запад или на Изток.

Настояваме българското правителство да предприеме спешни и адекватни мерки за защита на интересите на всички украински граждани с Българско национално самосъзнание и да създаде всички необходими условия за тяхното интегриране в Българското общество в случай на появата на поредната, този път Българска „бежанска вълна”.

Призоваваме всички Български политически партии да загърбят дребнотемието и дрязгите и да проявят националноотговорно поведение, като излязат с декларации, които:

1. Осъждат превръщането на Украйна в заложник на чужди интереси;

2. Утвърждават правото на украинския народ самостоятелно да решава съдбата си;

3. Са в защита на живота, имуществото и правата на населението с Българско национално самосъзнание, живеещо и пребиваващо на територията на Република Украйна.

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .