БлогПази Боже сляпо да прогледне

Пази Боже сляпо да прогледне

Великденските празници отминаха, а с тях като че ли и предпразничното възмущение, което възбудиха политическите партии с кражбата на личните данни на няколко хиляди Български граждани.

Тази поредна политическа наглост нямаше да задържи и моето внимание, ако в измамата не бяха замесени и някой от т.н. „националистически формации”. Но думата ми не е за партията на Капка Г. и нейното синче, защото за тях всеки знае, че са един файтон хора и никой не е учуден, че са прикачили някой и друг нищо неподозиращ гражданин към себе си.
Думата ми е по-скоро за последния хит сред „патриотите”, партията на „радикалните националисти” Симеон Костадинов и неговия наставник Павел Чернев – Националистическата партия на България (НПБ).

В края на миналата година медиите ни проглушиха ушите със „скандалната” новина, че опасни неонацисти се готвели да регистрират нова националистическа партия. Какво беше учудването ми, когато разбрах, че начело на тази партия щял да бъде не кой да е, а обиколилия дотогава ШЕСТ формации (Атака, БНС,МВРО, НФСБ, БНРП, Национална съпротива), Симеон Костадинов. Първоначално помислих, че журналистите нещо не са разбрали, защото дори сред националистическия ъндърграунд не може да има толкова тъпи хора, които да припознаят такъв за свой лидер.
Тук обаче се оказа, че бъркам, но пък скоро след това развоя на събитията показа за пореден път колко съм прав в преценките си и колко неопитни и объркани са националистите в България.
Казвам това, защото предупрежденията ми към някой познати в тази партия, че Костадинов е изключително безскрупулен, кариеристичен, лъжлив и неморален съратник и човек, останаха нечути. Днес онези, с които съм разговарял смятам вече са разбрали какво съм имал предвид, за което не очаквам аплодисменти, но нека следващия път слушат по-добре, когато им говори патило.

Към днешна дата политическия номад Симеон Костадинов вече не е част от НПБ, защото бил изгонен от партията, но партията тепърва ще жъне посятото от него.

С абсолютна наивност момчетата от НПБ гласували доверие на Симеон да подготви партийните документи за регистрация. Той от своя страна притиснат от факта, че партията реално няма задължителните 2500 членове, решил да заобиколи закона и така потърсил съдействие от един друг „националистически” боклук – бившия организационен секретар на БНС. Този последния покрай другата си деструктивна дейност в БНС и националистическите среди, преди време проявил предвидливост и копирал имената на хората подписали се за регистрацията на „ГВАРДИЯ” през 2009 година.

Така в началото на 2014 година като членове на симеоновата партия се оказали десетки наши сподвижници, приятели, роднини и познати без да подозират за това. Между тях впрочем са и майка ми, жена ми, както и бабата на жена ми, която като в песента „Хорст Весел” марширува с духа си в техните стройни редици, защото бедната жена „се е разписала” месеци след като почина през лятото на миналата година :-(

Хубаво е човек да бъде инициативен, но както се казва на жаргон „Много е кофти да си тъп”. Разбира се, далече съм от мисълта, че Симеон Костадинов сам е извършил фалшифицирането на имената и подписите, но това тепърва ще се установява от прокуратурата, когато започне разплитането на кълбото от лъжи. И ако за кражбата на същите лични данни им се размина задето са ги вписали за регистрацията на измислената коалиция „Националистически партии на България”, само за да подлеят вода на бившите си другари, то сега някой ще бъде осъден за съставяне на документи с невярно съдържание.

Дотук говорих само за сухата юридическа фактология, но смятам че трябва да се кажат и няколко думи за моралната, политическата и идеологическата страна на това закононарушение.
В тази връзка трябва да кажем, че последното превъплащение на двойката „ Павел Чернев-Симеон Костадинов” се нарича „Православна зора”. Самото име показва, че след като не успяха да се пласират в националистическите среди, сега двамата смятат да си пробват късмета влизайки в ролята на стожери на традиционните християнски ценности и вяра, па дано този път н’екой се върже.

Тук надявам се не сте забравили, че говорим обаче за същите политически гастрольори, които взети заедно са обиколили над 12 политически партии!
Говорим за същите двама, които наляво и надясно бият тъпана, че ще спасяват народ и Отечество, но още в началото на пътя си за тръгнали с лъжа и измама!
Говорим за същите, които с поведението си разединяват и мърсят национализма, като техните по-богати братовчеди, ибрикчиите* Сидеров и Каракачанов.

И като споменах Сидеров, ще завърша писанието си с един от неговите предизборни лозунги от 2005 година – БЪЛГАРИ ПАТРИОТИ, ВРЕМЕ Е ДА ОТСЕЕМ ЖИТОТО ОТ ПЛЯВАТА.
Амин.

* Прислужник, които участва в ритуала на подмиването – подлива вода с ибрика, подсушава с кърпи задните части на господаря си, пръска го с ориенталски аромати. (Бълг. тълковен речник)

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .