БлогИздателство „ФАКЕЛЪ“ пусна на пазара първата си книга

Издателство „ФАКЕЛЪ“ пусна на пазара първата си книга

kniga_kca_1aСамо няколко дни преди края на годината излезе от печат и беше представена в Столична библиотека, първата книга на издателство „ФАКЕЛЪ“.
С това намерението ми да започна издаването на една поредица, от забравени и забранявани в миналото книги, най-после е факт.

Изданията на библиотека „ФАКЕЛЪ” нямат за цел да пропагандират определени идеи, нито да подбуждат към забранени от закона действия. Желанието ми е единствено на читателите да бъдат представени в автентичен вид философските и идейните основи, които са ръководели мислите и делата на цели поколения през XIX и XX век в Европа и света.

Книгите на издателството са подходящи, както за студенти и научни работници, така и за любители на историята. Те са един уникален артефакт, който наред със старите документални филми изграждат най-точна и всеобхватна представа за историческото време, в което са възникнали, за обстоятелствата, които са ги породили и за причините довели до техния временен неуспех.
Познаването на историята помага да осмислим грешките от миналото и дава възможност те да не бъдат отново повторени.

Първата книга от предстоящата поредица е фототипно копие на програмата на Съюза на Българските национални легиони (СБНЛ), отпечатана за пръв път през 1933 година в печатницата „П. Глушковъ”.
„Нашата програма и нашето движение” на СБНЛ се издава по случай 80-тата годишнина от създаването на легионерското движение.

Книгите на изд. „ФАКЕЛЪ“ можете да намерите в следните книжарници:

  • Български книжици – гр. София, ул. „Аксаков“ №10 (в градинката на „Кристал“)
  • Малкият принц – гр. София, ул. „Цар Иван Шишман“ №2 (срещу 133-то у-ще „А.С.Пушкин“)
  • Алтера – Дом на киното (гр. София, ул. „Екзарх Йозиф“ №37),
  • щандовете на пл. „Славейков“, гр. София

Книгите от поредицата можете да закупите и в Централния щаб на Съюз на Българите <НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО>, бул. „Янко Сакъзов“ №3 (кръговото на паметника на Васил Левски), а също и да поръчате на www.rodenkrai.bg или www.ongala.bg

 

 

 

Коментари

коментара

0

Относно автора:

Боян Расате е националист, водач на Български Национален Съюз - НД (БНС-НД) и бивш председател на движение „Гвардия“. Член на Испанската фаланга и представител на Европейска акция (ЕА) за България. Един от учредителите на Съюз на Българите "НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО" .